info@advocaten-janssen.be
+32(0)12 23 03 31

Strafrecht en verkeersrecht

Janssen Advocaten beschikt over een doorgedreven en jarenlange expertise in deze materie en staat dan ook garant voor professionele bijstand op grond van de meest actuele kennis van deze materie.

Deze rechtstak omvat onder meer de strafrechtelijke verdediging bij verkeersinbreuken voor de politierechtbank, bijvoorbeeld bij overdreven snelheid, negeren van een rood licht, alcohol- of druggebruik in het verkeer of wanneer u betrokken was bij een verkeersongeval.

De meeste autoverzekeringen verlenen tussenkomst in de kosten en erelonen van een advocaat om uw verdediging waar te nemen wanneer u gedagvaard wordt voor de politierechtbank naar aanleiding van een verkeersinbreuk.

Ons kantoor staat ook vaak slachtoffers bij van strafbare feiten waarvoor de dader vervolgd wordt voor de politierechtbank of correctionele rechtbank. Met het oog op het bekomen van een schadevergoeding en het invorderen van de toegekende schade verleent ons kantoor bijstand aan deze slachtoffers.

Vaak zijn de kosten van de bijstand van deze slachtoffers gedekt in rechtsbijstand door de verzekeraar BA-privéleven (familiale verzekeraar).